A borász borkészítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az erjesztést és a kierjedt újbor kezelését, érlelését, az elkészült bort a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti borászati műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja.

Szakmai alapismeretei alapján borkóstolót, borbemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.

Szakmai bemeneti feltételek:

Iskolai előképzettség: alapfokú végzettség
Szakmai előképzettség: -
Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Tanúsítvány , és szakmai vizsga: Tanúsítvány

A tananyagegységek elsajátítása után tanfolyamot záró vizsgán mérjük tudásodat.
Sikeres teljesítést követően TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Szakmai vizsga:
A képzési programhoz való hozzáférést az ügyfelek, a képzésben részt vevő személyek és a felnőttképzéséért felelős miniszter részére biztosítjuk. Bővebb információért kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.